PASTA LIIGID
PASTA KEETMINE
Pasta keetmine pole keeruline ja võtab vähe aega. Keetmise aeg on märgitud ka pakendile. Peenikesed nuudlid vajavad keemiseks vähem aega kui suured makaronid.
# Võta pasta keetmiseks suurem pott, sest pasta peaks vees vabalt ujuma(umbes 1liiter vett 100g pasta kohta).
# Kuumuta vesi keemiseni ning lisa umbes 0,5 - 1sl soola(sl = supilusikas)
#Puista pasta keevasse ette ja sega kohe läbi, et see ei saaks põhja ega kokku minna.
# Keeda pastat ilma kaaneta seni, kuni see on peaaegu pehme(katsu kahvliga).
# Kalla pasta sõelale ja nõruta. Kui kasutad pastat salati tegemiseks, lase pasta sõelal külma veega üle.
Nii ei kleepu pasta kokku ja on ühtlasi kohe ka jahtunud.
MÕNED RETSEPTID:
Talvisel hooajal on soovitav kasutada tomat asemel tomatipastat, sest talvised tomatid ei anna head maitset roale.
koorene kanapasta https://nami-nami.ee/retsept/4960/koorene_kanapasta
spagetid hakklihaksatmes http://www.linnuliha.ee/retseptid/tomati-hakklihakastmes-spagetid/
klassikaline lasanje http://www.linnuliha.ee/retseptid/koige-klassikalisem-lasanje-urtidega/