PASTA ja pastatoidu retseptid

PASTA LIIGID


PASTA KEETMINE

Pasta keetmine pole keeruline ja võtab vähe aega. Keetmise aeg on märgitud ka pakendile. Peenikesed nuudlid vajavad keemiseks vähem aega kui suured makaronid.

# Võta pasta keetmiseks suurem pott, sest pasta peaks vees vabalt ujuma(umbes 1liiter vett 100g pasta kohta).

# Kuumuta vesi keemiseni ning lisa umbes 0,5 - 1sl soola(sl = supilusikas)

#Puista pasta keevasse ette ja sega kohe läbi, et see ei saaks põhja ega kokku minna.

# Keeda pastat ilma kaaneta seni, kuni see on peaaegu pehme(katsu kahvliga).

# Kalla pasta sõelale ja nõruta. Kui kasutad pastat salati tegemiseks, lase pasta sõelal külma veega üle.
   Nii ei kleepu pasta kokku ja on ühtlasi kohe ka jahtunud.


MÕNED RETSEPTID:

Lihtne makaronisalat 8-le. Kui on vähem sööjaid, tuleb kogust ka vähendada.












Talvisel hooajal on soovitav kasutada tomat asemel tomatipastat, sest talvised tomatid ei anna head maitset roale.