nisu, oder, kaer, rukis,
tatar, riis, mais, hirss
TÄISTERAJAHU saadakse kogu tera jahvatamisel.
KLIID on peenestatud teraviljakestad, mis on kasulikud seedimisele, sest sisaldavad palju kiudaineid.
TAGUD on purustatud terad.
HELBED saadakse aurutatud terade valtside vahelt läbi laskmisel(terad litsutakse laiaks).
kapsa - tatrahautis
mannavaht https://nami-nami.ee/retsept/784/mannavaht_ehk_roosamanna
astelpaju mannavahat https://nami-nami.ee/retsept/7751/astelpaju_mannavaht
PEENJAHU saadakse kooritud terade jahvatamisel.
TÄISTERAJAHU saadakse kogu tera jahvatamisel.
KLIID on peenestatud teraviljakestad, mis on kasulikud seedimisele, sest sisaldavad palju kiudaineid.
KRUUBID on kooritud ja lihvitud terad.
TAGUD on purustatud terad.
HELBED saadakse aurutatud terade valtside vahelt läbi laskmisel(terad litsutakse laiaks).
https://nami-nami.ee/retsept/7758/tatrapuder_hakklihaga
Rõõmsa koolilapse tatrasalat(videoõpetus)Rakvere Loovuskeskus
https://www.youtube.com/watch?v=25XGSOWivVs
kapsavorm kanaliha ja tatraga
https://tallegg.ee/recipe/kapsavorm-kanahakkliha-ja-tatraga/
kapsa - tatrahautis
https://nami-nami.ee/retsept/9277/kapsa_tatrahautis
Soe karask maitseb hea ka viilule peale määritud võiga, külma piimaga või hapuka moosiga(nt.pohla moos) süües.
Talvisel hooajal on soovitav kasutada tomat asemel tomatipastat, sest talvised tomatid ei anna head maitset roale.
NB! Jälgi ka taldrikureeglit.
keetmata pohla - rukkivaht https://nami-nami.ee/retsept/6593/pohla_rukkivaht
Võib kasutada ka teisi marju: maasikas, vaarikas, mustsõstar, punane sõstar jne.