TERAVILI JA TERAVILJATOOTED + RETSEPTID

 

nisu, oder, kaer, rukis,

tatar, riis, mais, hirss










Teraviljade terasid nimetatakse teristeks. Terises ei jaotu aga toitained ühtlaselt. Viljatera keskel ehk tuumas on süsivesikud, eelkõige tärklisena. Enamik kasulikke vitamiine ja mineraalaineid on aga idus ja viljatera kestas või selle all. Seetõttu soovitataksegi süüa täisteratooteid.




PEENJAHU  saadakse kooritud terade jahvatamisel.

TÄISTERAJAHU  saadakse kogu tera jahvatamisel.

KLIID on peenestatud teraviljakestad, mis on kasulikud seedimisele, sest sisaldavad palju kiudaineid.

KRUUBID on kooritud ja lihvitud terad.

TAGUD on purustatud terad.

HELBED saadakse aurutatud terade valtside vahelt läbi laskmisel(terad litsutakse laiaks).

 



 https://nami-nami.ee/retsept/7758/tatrapuder_hakklihaga






Rõõmsa koolilapse tatrasalat(videoõpetus)Rakvere Loovuskeskus 

https://www.youtube.com/watch?v=25XGSOWivVs



kapsavorm kanaliha ja tatraga

https://tallegg.ee/recipe/kapsavorm-kanahakkliha-ja-tatraga/


    






    kapsa - tatrahautis  

    https://nami-nami.ee/retsept/9277/kapsa_tatrahautis




Soe karask maitseb hea ka viilule peale määritud võiga, külma piimaga või hapuka moosiga(nt.pohla moos) süües.











Talvisel hooajal on soovitav kasutada tomat asemel tomatipastat, sest talvised tomatid ei anna head maitset roale.












Pastaroa juurde sobib suurepäraselt värske salat.

NB! Jälgi ka taldrikureeglit.















































 Võib kasutada ka teisi marju: maasikas, vaarikas, mustsõstar, punane sõstar jne.