Võileibu võib pakkuda erinevatel söögikordadel ja ka peolauas. Kõik oleneb sellest, milliseid toiduaineid võileiva valmistamisel kasutatakse - kas võileivad on soojad või külmad, väikesed või suured, lihtsad või uhkelt kaunistatud, soolased või magusad.
Võileiva tegemiseks võiks valida erinevaid katteid(nt. lihatooted, kalatooted, juustud)ja kindlasti ka midagi aedviljade hulgast(nt. kurk, tomat, paprika, lehtsalat,….).
Ilus ja värvikas võileib on alati ahvatlevam.
Enamik leibu ja saiu on müügil juba viilutatuna, nendest on eriti lihtne võileibu valmistada. Võileiba tehes tuleb kasutada kindlasti lõikelauda või võileivaalust.
Leivale/saiale võib määrida võid või margariini, aga selle asemel võib kasutada ka määrdejuustu või mõnda muud poes müüdavat võiet, pasteeti jms.
VÕILEVA LIIGID:
magus võileib
lihtne võileib kahe poolega võileib ehk burger
einevõileib võileivatort
soe võileib(ahjus või võileiva grillis)
Serveerimine: võileibu võib serveerida iseseisva einena, eelroana või järelraoana, suppide lisandina, sobivad ka teelauale.