Lihtsaid võileibu serveeritakse igapäevasel söögilaul.
Röstsepik või röstsai, või, lehtsalat, vorsti viil, juustuviil ja tomat. Määris saiale võid, siis pane lehtsalati, vorstiviil, juustuviil ning kaks tomati viilu.
2.Tikuvõileivad. https://nami-nami.ee/retsept/3673/tikuvoileivad
Tikuvõileivad võivad olla väikese ruudu või ringi kujulised.
Vaja läheb:
grill – või puutikud
vorst,sink(valmis lihatoode)
juustu(tükina, mitte lehtedena)
värske kurk, kirsstomat
röstsepik - röstsai/must vormileib
salatilehed
Töö käik:
1.Lõika leiva – ja või saiatoode kuubikuteks(ruudud),
ümara klaasi põhja või väikese klaasi suud kasutada ringi kuju tegemiseks.
Leiva – saiatootel tuleb tugev koorik ära lõigata kui see on.
2. Kata vaheldumisi/süsteemselt toiduainetega.
3. Torka puutikk läbi(grilltikk, võileivatikud),kaunista.
3.Erikujulised võileivad.
Näited: ringi - ümara klaasi suuga
südamed - piparkoogivormiga
kolmnurgad - ruudukujuline saiaviil lõigata 2 või 4 kolmnurgaks
lilled - piparkoogivormidega
https://lameleib.eu/recipe/kevad-wrap/ (piltõpetus)
5.1 Soojad siuh – säuh juustusaiad.
Vaja läheb:
röstsaia(Kogus oleneb sööjate arvust ja kas arvestada igale sööjale terve viil, või viil lõigata neljaks kolmnurgaks.)
(150 )g riivjuustu
(2-3) küüslauguküünt
(2dl) majoneesi või hapukoort
(1) värske porgand
Töö käik:
1.Pese, puhasta ja riivi porgand peenema riiviga.
2.Sega kausis riivitud porgand, riivjuust, hapukoor või majonees.
2.Pressi küüslaugu pressiga küüslauguküüned, sega.
3.Kata saiaviilud seguga. Järgi, et kogu saiaviilu pind oleks seguga kaetud.
4. Aseta saiaviilud paberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200C juures u.10 min.
5.2 Soe Šveitsi võileib(2 või 4) ( http://www.kokkama.ee/2008/06/veitsi-vileib.html )
Vaja läheb:
2 või 4 viilu saia või leiba
1 või 2 keedetud muna
võid
2 või 4 sl(supilusikas)majoneesi(kui majoneesi ei ole siis sobib ka 20% hapukoor)
2 või 4 viilu juustu(või riivitud juustu kui viiluna ei ole)
Töö käik:
1. Määri saiaviiludele natukene võid.
2. Aseta saiale pool keedetud muna(lõika terve keedetud muna enne pooleks; munad võib eelmisel päeval valmis keeta!).
3. Pane muna peale supilusika täis majonees või hapukoort ning aseta selle peale juustu viil.
4. Aseta võileivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 C juures kuni juust hakkab sulama.
5. Ahjust välja võttes kasuta pajakindaid ja ära uudista ninapidi ahju suu juures, sest ust avades tuleb sealt väga kuuma auru!!!
6.Võid ka mikrolaineahjus saiad valmis teha.
Juurde võid juua mõnusat sooja teed! Head katsetamist!
5.3 Pikk soe sai ehk baguette sulajuustu ja toorsalatiga.
Vaja lähe:
1 Baguette sügavkülmutatud pikk sai(ühest saab 8 viilu)
1 tomat(suurem)
½ pikka kurki
1 punane sibul
õli
mett
soola
sulajuustu 150 g
Töö käik:
1.Eelkuumuta ahi 180 c – ni
2.Sega kokku täidis, jäta maitsestuma.
3.Pane saiad ahju. Peale ahjust võtmist lõika parajad portsjonid.
4.Määri sajale meelepärast sulajuustu ja kata täidisega.
Head isu!
5.5 soe võileib vahepalaks https://nami-nami.ee/uudis/soe_voileib_vahepalaks/
5.6 lihtne pitsavõileib https://www.leibur.ee/retseptid/lihtne-pitsavoileib/
5.7juustu - munasaiad https://nami-nami.ee/retsept/3876/juustu_munasaiad
sai
suhkur
Klopi muna ja suhkur kahvliga omavahel segamini. Võta sai ja kasta see muna-suhkrusegusse. Prae sai seejärel kuumal pannil mõlemalt poolt kuldseks.